The Plant Explorer giver 2 års reklamationsret I henhold til køberloven. Dette gælder dog ikke for planter og frø.(se handelsbetingelser for disse produkter). Reklamationsretten dækker ikke fejl, skader eller slitage, direkte eller indirekte opstået som følge af forkert brug, betjening, ringe vedligeholdelse, vold eller uautoriserede indgreb. Reklamation over fejl og mangler, som bør opdages ved sædvanlig undersøgelse af varen, skal meddeles The Plant Explorer indenfor rimelig tid. Varen kan efterfølgende returneres efter aftale for reparation, ombytning eller efter aftale evt. kreditering. I forbindelse med reklamationssager afholder The Plant Explorer returneringsomkostninger i rimeligt omfang.

I tilfælde af reklamation, fejl, mangler eller evt. udeblevne leverancer skal der rettes henvendelse til:
The Plant Explorer
V/ Morten Troest
Stiesager 2 , Gerdrup
4000 Roskilde
Tlf.nr.: +(45) 2033 4318
E-mail: theplantexplorer@mail.dk

Varereturnering forgår også til denne adresse, # bemærk at vi ikke modtager pakker sendt pr. efterkrav. Returnering kan også ske ved at nægte modtagelse eller aflevere varen personligt hos os .
Det er ikke et krav men det fremmer ekspeditionen, hvis fyldestgørende informationer følger pakken – ex. Kopi af fakturaen, ordrebekræftelse. I tilfælde af aftalt refusion skal registreringsnummer og kontonummer for bankkonto hvortil refusion kan foregå. Disse oplysninger er ikke følsomme. Refusion sker altid ved bankoverførelse.

Handelsebetingelser for stauder:

Ordre:
Noteres under forbehold af tilfredsstillende og sygdomsfri kultur.

Garanti:
Garanti for vækst overtages ikke, da naturforhold, vejr, dyrkningsmetoder og pasning kan have afgørende betydning for planterne. For sortægthed ydes der 2 års garanti, indtil fakturaværdi.

Reklamationeret:
Reklamationer skal ske straks efter varens modtagelse og senest 5 hverdage. Reklamationsretten dækker ikke udgåede eller døde planter opstået som følge af forkert håndtering af planten ved modtagelsen, manglede vanding af planter efter plantning hos modtager eller andre fejlbehandlinger af planter ved fx sprøjtning med ukrudtmidler eller skadedyrsmidler.

Leveringsinformation:
Export af visse stauder er i nogle lande underlagt restriktioner og kan derfor ikke sendes til disse. Kontakt The Plant Explorer for informationer.
Der er særskilt porto for levering til:
Grønland, Færøerne, kun efter aftale med The Plant Explorer
Indenfor EU, kun efter aftale med The Plant Explorer
Udenfor EU, kun efter særskilt aftale med The Plant Explorer, da plantepas er nødvendig og det koster p.t. 790,00 +Moms.
Ved levering til lande udenfor EU, kan der komme tillæg for særlige håndtering.

Pakningen:
Den vare du køber er den samme som hvis du var kommet og afhentet den her hos os. Når vi får ordren går vi ud og tager de pågældende sorter i deres potter og klipper toppen af og skyller jorden af og pakker den til dig. Vi skærer ikke i planten og sender ikke kun en enkelt fane, men den hele plante, lige som da den står i potten.
Sorterstatning:
Skulle ønskede sorter være udsolgte, sendes erstatningssorter kun på forlangende.

Formeringsmåde:
Formeringsmåden er altid vegetativ eller meristenformeret (det ville sig mikroformering), da sortsægtheden ellers ikke bevares. I tilfælde hvor planterne er frøformeret ville dette fremgå under beskrivelsen af den enkelt sort.

Etiketter:
Der ville være påhæftet en etikette på posen med sortsnavnet.

Handelsebetingelser for frø:

Reklamationsret:
Der ydes ingen reklamationsret eller garanti over manglende spiring af frø, da spiringen er betinget af de forhold, frøene sås under.
Ved returneren af frøposer, skal frøposer returneres i samme stand, som den er modtaget i, og frøposer må ikke være åbnet. Og kun efter aftale med The Plant Explorer

Leveringsinformation:
Export af visse frø sorter er i nogle lande underlagt restriktioner og kan derfor ikke sendes til disse. Kontakt The Plant Explorer for informationer.
Der er særskilt porto for levering til:
Grønland, Færøerne, kun efter aftale med The Plant Explorer
Indenfor EU, kun efter aftale med The Plant Explorer
Udenfor EU, kun efter særskilt aftale med The Plant Explorer, da plantepas er nødvendig og det koster p.t. 490,00 +Moms

Andre klagemuligheder:

En klage over en vare eller tjenesteydelse købt hos The Plant Explorer kan indgives til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby. Du kan klage til Center for Klageløsning via http://www.forbrug.dk/

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her: http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mail adresse theplantexplorer@mail.dk
 

Forsendelse og leveringsinformation:


Med Post Danmark:

Når du har afgivet ordren og din betaling er registret, går der ca. en uge til at du ville modtage pakken, i visse tilfælde kan der gå lidt længer som fx højsæson, helligedage, eller ferie
I Pakken ligger din faktura, evt. en plantevejledning samt dine vare. I nogle tilfælde ville man kunne modtage mere end en pakke.

The Plant Explorer sørger for levering med PostNord og for købers risiko. Og til gældende takster hos PostNord (breve-og-quickbreve_v2.pdf (postnord.dk)

) I nogle tilfælde ville vi bruge andre til at levere forsendelsen, dette gælder i de tilfælde hvor PostNord ikke kan håndtere enten størrelse, vægt eller mængde.

For rettidig levering forudsætter dog at PostNord overholder dag-til-dag levering. Såfremt der opstår forsinkelser hos PostNord, vil dette tilsvarende forsinke leverancen. PostNords kvalitetsmål omkring leveringssikkerhed er minimum 97% for brevpakker og minimum 99% for pakkepost. Bemærk dog at disse procentsatser er gennemsnitlige, og kan dække over store lokale og tidsbegrænsede variationer.

The Plant Explorer kan ikke drages til ansvar for forsinkelser hos PostNord.


Levering til Bornholm og visse småøer er ikke omfattet af PostNords målsætning om dag-til-dag levering, idet forsendelser til disse område i nogle tilfælde kan vare 2 dage. The Plant Explorer tager altid udgangspunkt i 3 hverdage ang. levering.

Der gælder særlige forhold for levering til:

Levering til Grønland, Færøerne, kun efter aftale med The Plant Explorer
Levering indenfor EU, kun efter aftale med The Plant Explorer
Levering udenfor EU, kun efter særskilt aftale med The Plant Explorer
Se under Reklamationsret og handelsbetingelser.Ønsker selv at afhente sin bestilling:

Man kan altid selv afhente sine vare / bestilling her hos os, det giver vores webshop også mulighed for når man bestiller, bare sæt et flueben udfor ”Ønsker selv at afhente” under bestillingen. Når vi har modtaget deres Bestilling og betaling så pakker vi deres ordre. Vi sender herefter en E-mail om at deres ordre er klar til afhentning. Læs mere på den tilsendte E-mail ”Klar til afhentning”.

Vores firma adresse er:

The Plant Explorer
Stiesager 2
Gerdrup
4000 Roskilde